Köszöntő

Arnhoffer Mihály

Arnhoffer Mihály fényképeTanár úr
Matematika
Fizika
Kolléga
Elkötelezettség
Igazgatóhelyettes
Igazgató

Jó ember
Mosoly
Kedvesség
Életöröm
Családszeretet
Küzdelem
Kitartás

Arnhoffer Mihályról a fentieken túl az amatőr fotós is eszünkbe juthat. Az 1971/72-es tanévtől, amikor az Alma Materében matematika-fizika szakos tanárként kezdett dolgozni, igazgatóhelyettesi kinevezéséig hódolt hobbijának, a fotózásnak.

Ott volt kezében a fényképezőgép a kötelező iskolai rendezvényeken, a művészeti és sportbemutatókon, versenyeken, a diák és tanári kirándulásokon. Készültek a képek, s evvel együtt megörökítette a Lovassy történetét is. Majd a könyvtár melletti fotószobában hívta elő a fényképeket, örömet okozva velük diáknak, szülőnek, barátnak és kollégának egyaránt.

Igazgatóhelyettesként majd igazgatóként az iskolában hobbijának már nem élt. A fotószobából először büfé majd könyvtár lett. Az analóg fényképezőgépeket felváltották a digitális gépek.

Valami mégis megmaradt az utókor számára a fényképész Misiből: 15 év lovassys és veszprémi emlékei filmnegatívokon.

Ezzel a DVD-vel és a hozzá kapcsolódó kiállítással ezeket az emlékeket próbáljuk felidézni.

Misi korai halála után felesége az iskolának adományozta azt a 71 negatívot, amit otthon őrzött. Békefi Zsuzsa több hónapon keresztül digitalizálta a negatívokat, majd lovassys és nyugdíjas kollégák segítségét is kérve feliratozta a képeket. Ezek a retusálás nélküli, eredeti képek és a hozzájuk társított feliratok szolgáltak a DVD nyersanyagaként. A nevek mellett a zárójelben az évszámok arra utalnak, hogy melyik évben érettségizett a Lovassyban az illető.

Reméljük, mire a galériák képeit megtekinti, a több tíz éves emlékek szinte tegnapinak tűnnek, s megérti miért is választottuk a DVD mottójául: "Találkozás egy fiatalemberrel...".

Veszprém, 2013 szeptembere

A DVD összeállítói